نام کتاب : تاریخ پارس
نویسنده و گرداورنده : اشکان مهین فلاح
تعداد صفحه : 70
شاخه : تاریخ – عمومی
قیمت جهت دانلود
2500 تومان
مقدمه کتاب :
بر هر ایرانی و فارسی زبانی واجب است که تاریخ و تمدن خود را بشناسد اما در کمال ناباوری ، فقر دانستن تاریخ در تمام فارسی زبانان موج می خورد و فکر نمیکنم که این فقر ناشی از عدم توجه مردم عزیز ایران به تاریخ باشد ؛ مردم ما همیشه به تاریخ و تمدن پارس عشق فرزیده اند و از بیشتر دانستن حقیقت لذت می برند ؛ اما به دلیل سنگین بودن حجم منابع تاریخی و پراکندگی آن ، حتی کسی که به دنبال دانستن تاریخ سرزمین پارس باشد نمی تواند به خوبی با آن ارتباط برقرار کند و همین مساله موجب فقر دانسته های تاریخی فارسی زبانان است . این کتاب کوشیده است تا تمام تاریخ ایران و گوشه کنار جهان را بطور پیوسته به هم ارتباط دهد تا شما خواننده عزیز بتوانید با یک بار خواندن آن از تمام رویداد های تاریخی ایران آگاه باشید و تمدن سرزمین خود را بیش از پیش فرا بگیرید . سعی این کتاب بر این است که تاریخ پیدایش بشر از آغاز تا کنون در ذهن شما نقش ببندد و بیش از پیش با تاریخ و تمدن سرزمینمان آشنا شوید . خواندن این کتاب ارزشمند را به کلیه فارسی زبانان توصیه می کنم .
شاید تمام شما به دنبال منبعی برای آشنایی با تاریخ ایران هستید که هم از نظر حجم مطالب خیلی پراکنده و گسترده نباشد و همچنین دارای طبقه بندی تاریخی دقیق باشد ؛ ما در این کتاب سعی کرده ایم تا با رعایت ترتیب در معرفی دوره های تاریخی ، تقریبا تمام ادوار تاریخ ایران را از ابتدای پیدایش بشر تا به امروز گرداوری کنیم .
شاید اگر از شما بپرسیم سامانیان ابتدا بودند یا ساسانیان ؟ هخامنشیان ابتدا پدید آمدند یا اشکانیان ؛ تفاوت ماد ها و پارت ها و پارسها در چیست ؟ آریایی ها چه کسانی بودند و هزاران سوال دیگر ؛ پاسخ های متفاوتی دریافت کنیم ، اما این کتاب به طور دقیق و مرحله به مرحله دودمانها و پادشاهی های ایران را به شما معرفی خواهد نمود .
در واقع اگر شما بخواهید کل تاریخ ایران را به طور خلاصه بدانید می بایست ده ها جلد کتاب را مطالعه نمایید که این کتاب کار شما را بسیار ساده تر نموده است .
بنده این اطمینان را به شما می دهم که با مطالعه این کتاب در مدت زمان کمتر از 2 روز دانش شما در باره تاریخ پارس تا حد زیادی افزایش یابد و یک طبقه بندی اصولی در ذهن شما نقش ببند .
فهرست عناوین :
فهرست
- مقدمه. 6
- پیدایش و تکامل بشر. 7
- فرهنگ ها و تمدن های بشر. 7
- دورههاى عصر پارينگى.. 7
- فرهنگ و تمدن شلین 100 هزار سال قبل.. 8
- فرهنگ و تمدن آشولى 75 هزار سال قبل.. 8
- فرهنگ و تمدن موسترى 40 هزار سال قبل.. 8
- فرهنگ و تمدن اورينياکى 25 هزار سال قبل.. 8
- فرهنگ سولوترى 20 هزار سال قبل.. 9
- فرهنگ و تمدن ماگدالنى 16 هزار سال قبل.. 9
- عصر ها و دوره های تاریخی.. 10
- عمر انسان ها در طول تاریخ.. 10
- دوره پیامبران.. 10
- 124 هزار پیامبر. 10
- آدم ؛ تقریبا 6500 سال قبل.. 11
- نوح ؛ تقریبا 5000 سال قبل.. 11
- ابراهیم ؛ تقریبا 3900 سال قبل.. 11
- یوسف ؛ 3600 سال قبل.. 11
- موسی ؛ 3300 سال قبل.. 11
- عیسی مسیح ؛ 2000 سال قبل.. 12
- فلسفه پدر نداشتن مسیح.. 12
- پیامبر اسلام ؛ 1400 سال قبل.. 12
- آغاز تاریخ پارس… 13
- پارس 30 هزار سال قبل.. 13
- پارس 12 هزار سال قبل.. 13
- پارس 6000 سال قبل.. 13
- تمدن شهر سوخته – 6000 سال قبل.. 14
- باستان شناسي شهر سوخته. 15
- کشفيات.. 15
- قاصد باستاني.. 17
- نقش زنان.. 17
- پيشه وري.. 18
- تمدن جیرفت – 5000 سال قبل.. 18
- نخستین خط در جهان.. 18
- یافته های تمدن کنار صندل.. 20
- موزه باستان شناسی جیرفت… 21
- آیا تمدن های جیرفت و شهر سوخته نخستین تمدن ها بوده اند ؟ 22
- تمدن ایلام سرزمین خدا – 5000 سال قبل.. 23
- حکومت های ایلام. 24
- زبان و خط ایلامی ها 26
- خواستگاه ایلامی ها 27
- اعتقادات ایلامی ها احترام به زن – پرستش مار 28
- معماری ایلام. 29
- نابودی ایلام. 29
- آریایی ها حدود 4000 سال قبل.. 30
- دودمان شانگ ( چین ) 3150 سال قبل.. 31
- زرتشت حدود 3200 سال قبل.. 31
- مادها مابین 3000 – 2800 سال پیش…. 33
- شکل گیری حکومت مادها 34
- دیاکو نخستین پادشاه ایران.. 34
- هَخامَنِش…. 34
- خشتریته. 35
- هووخشتره – کیاکسار ( پدر آمتیس ) 35
- پیدایش باغ های معلق بابل.. 35
- چیش پیش…. 36
- آریامنه. 36
- کوروش یکم ( پدربزرگ پدری کوروش کبیر ) 36
- ایشتوویگو – آستیاک ( پدربزرگ مادری کوروش کبیر ) 36
- سلسله هخانشیان 2500 سال پیش…. 37
- کوروش کبیر – بنیان گزار سلسله هخامنشیان 2500 سال قبل.. 37
- منابع دیگر. 38
گزیده ای از برخی بخش ها :
هیچ کس بطور قطع نمی داند که تاریخ پیدایش بشر چه زمانی بوده است و نخستین انسان ها در کجا زندگی می کرده اند ، اما خوشبختانه ما در دوره ی تاریخی ای زندگی می کنیم که سرعت بیشرفت تکنولوژی بسیار سریع است و یافته های ما در زمینه تاریخ بسیار چشمگیر بوده است . هرچند که منابع تاریخی گواهی بر پیدایش بشر نیستند ، اما قدرت تخمین و محاسبات ابزار های ساخته دست بشر می تواند تا حد زیادی به دانش تاریخی ما بی افزاید . آخرین یافته دانشمندان و محققان در زمینه قدمت انسان اولیه در سال 2016 مربوط به یک دندان در فرانسه است که قدمتی بالغ بر 560 هزار سال دارد ، البته میتوان با قاطعیت گفت که قدمت پیدایش انسان بیش از دو میلیون سال است که در ادامه اشاره ای به آن خواهیم داشت .
فرهنگ و تمدن موسترى 40 هزار سال قبل
بقاياى اين دوره فرهنگي، تقريباً در تمام قارهها همراه با بقاياى انسان نئاندرتال کشف شده است. تاريخ اين دوره را به ۴۰۰۰۰ سال پيش از ميلاد مربوط مىدانند. ابزار اين دوره با دورههاى قبل بسيار متفاوت است. معمولاً از يک لايه سنگ ساخته شدهاند که تيزتر، سبکتر و خوشدستتر از مشته سنگى است. انسان موستر براى نخستين بار در غار لوموستر واقع در دره رودخانه و زر ، در ناحيه دوردونى ، فرانسه کشف گرديد. شيوه زندگى آنها غارنشينى بوده است. آنها برخلاف انسانهاى ماقبل خود، که مردگانشان را رها مىکردند. مردگان آنها را در گورى دفن مىکردهاند. همراه با مردگان خود افزارهاى سنگ چخماق را، آماده براى شکار در دنياى پيس از مرگ دفن مىکردند. علاو بر اين براى تغذيه مردگان خود در گورها غذا مىگذاشتند.
یوسف ؛ 3600 سال قبل
یوسف از نوادگان ابراهیم است ، و پدر او یعقوب نوه ابراهیم بوده و به همراه قوم لوط از مصر به کنعان مهاجرت کرده است ، نام قوم یعقوب بنی اسرائیل است و پیامبران قبل از ان ها اسماعیل ، لوط و اسحاق بوده اند که داستان زندگی یوسف تقریبا برای تمام مردم آشکار است ؛ عمر یوسف پیامبر تقریبا 120 سال بوده و به وصیت خود در فلسطین دفن است .
تمدن شهر سوخته – 6000 سال قبل
شهر سوخته، منطقه شهري، باستاني و وسيعي است که مربوط به عصر برنز است. اين منطقه در استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرقي ايران قرار گرفته و در حوزه رود هيرمند قرار دارد. اين شهر با تمدن جيرفت داراي ارتباط و مراوده بوده است. طرحي پيشنهادي به يونيسف پيشنهاد شده تا اين شهر در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسد.
دلايل ظهور و سقوط اين شهر هنوز درهاله هاي از رمز و راز است. آثار مکشوفه از شهر، ناسازگاري (برتري) عجيب و غريب با فرهنگ ها و تمدن نزديک و هم زمان به آن را نشان مي دهد. عده اي بر اين باورند که شهر سوخته در نهايت ممکن است شواهدي ارائه کند که نشان دهد، تمدن هاي ما قبل تاريخ در شرق ايران مستقل از بين النهرين باستان بوده اند.
تمدن ایلام سرزمین خدا – 5000 سال قبل
تمدن ایلام و دو تمدنی که پیشتر عنوان شد در یک دوره تاریخی آغاز شده اند اما بنا بر آثار بدست آمده ، شروع تمدن اصیل آن را حدود 4700 سال قبل تخیمین می زنیم ( ممکن است با کشف مدارک جدید این تخمین ها تغییر کنند ) . بخشی از ساکنان بومی فلات ایران برای نخستین باراز 6000 سال قبل در جلگههای بین زاگرس و شرق بینالنهرین در دشتهای رسوبی خوزستان که یکی از کهنترین مناطق فرهنگی ایران است، و سرزمین خدایان لقب گرفته بود، قدیمیترین سیستم حکومتی را ابداع کردند، امپراطوری عظیم ایلام را بهوجود آوردند. در حالی که در گوشه وکنار ایران در آن زمان مردمانی زندگی میکردند، ایلامیان در جنوب و جنوب غربی ایران یکی از اقوام متمدنتر نسبت به بقیه این اقوام ایرانی بودند. ؛ این مردمان قدیمیترین شهرهای جهان راپایه ریزی کردند و قدیمیترین پایتختهای جهان را بنیان گذاردند.
تمدن ماد ها به حدود 3000 سال قبل بازمی گردد تا پیش ماد ها قبیله های فراوانی در ایران سکونت داشته اند که مجموع این قبایل آریایی پس از حدود 1000 سال مادها را تشکیل داده اند ، می توان گفت پس از یک دوره تاریخی چند هزار ساله ، مادها تمدنی بودند که فلات ایران را به امپراطوری ایران سوق دادند و از شروع تا پایان تمدن مادها اتفاقات تاریخی فراوانی در ایران به وقوع پیوسته است ، در واقع ماد ها شاخه هایی از آریایی ها هستند و مطابق منابع کهن آشوری و یونانی و ایرانی در مجموع معلوم میگردد که سه طایفه از شش طایفه تشکیل دهندهً اتحاد مادها یعنی بوسیان، ستروخاتیان و بودیان بوده و سه طایفه مادی دیگر عبارت بودهاند از، آریزانتیان و مغها و سرانجام پارتاکانیان .
دیدگاه بگذارید